Göran Ricking 2:a i Ornö Runt!

Lördagen den 21 maj seglades årets upplaga av Ornö Runt. Det är en av de stora kappseglingarna i Sverige tillsammans med Lidingö Runt, Tjörn Runt och Gotland Runt. I år var det 207 startande båtar och besättningar.
Tävlingen är en skärgårdsbana förlagd just runt Ornö på ca 23 nm. Årets tävling bjöd på strålande solsken och VIND. Ganska mycket och hyffsat stadiga vindar under hela racet samt för alla klasser. Starten blev en spinnakerstart, och hela västsidan upp fortsatte spinnackergången. På Ornös ostsida blev det en hård, lång och intensiv kryss. Många styrbord/babord väjningar… Efter att ha rundat södra delen åkte ”nylonet” upp på båtarna igen. Väl på målrakan och med spinnakrar uppe igen, blåste det runt 12 m/s och det resulterade i massor av incidenter. Två båtar seglade faktiskt upp på land, med grejorna i topp. (kunde inte manövrera) Många båtar låg på sidan i broachade. Även en trimaran slog runt. Dock slutade allt lyckligt med dessa incidenter, endast materialskador.
Från Trollbäckens Båtsällskap var det 11 st. besättningar ”på startlinjen”. Fyra av dessa lyckades placera sig på den övre tredjedelen i totallistan. Bäst var Göran Ricking med sin besättning i nya båten X-362:an Valkyria. De blev 2:a totalt i hela racet samtliga klasser, endast slagna av av Wasa 55:an Vindile. Ett stort grattis till en bra prestation!

Lars Billström Pronovia 38


Leif R Johansson Scanner 391


eftersnack I Kolnäsviken mellan båtarna Valkyria och Singdoy

trött 13-årig gast på Valkyria en stund efter målgång

 
 

Fler bilder från racet finns på
http://www.styvkuling.se/wordpress/
http://www.flickr.com/photos/rotonen/sets/72157626654253881/show/
http://puresailing.wordpress.com/media/