Info om båtbrott

 
Skickat: den 26 maj 2011 16:18  
 
 
Hej,
Totalt i år, t.o.m. april, har det anmälts 14 båtbrott i kommunen jämfört med ett enda förra året under samma period. Brotten är spridda över kommunen. Två i Trollbäcken, tre i Tyresö strands båtklubb, ett i Raksta, två på Brevik och fem ute i Vissvass. Åtta av de fjorton brotten är stulna båtmotorer. I Trollbäcken, på Hållstigen, stals två motorer med tre respektive fem hästkrafter. De motorer som stals i Vissvass, Brevik och i Tyresö strands båtklubb är alla av fabrikat Yamaha och på 100-150 hk och ganska nya. Varför det varit en ökning av båtbrotten i år jämfört med förra året har jag inget svar på. Snön låg ju ungefär lika länge båda åren så det ger ju ingen ledtråd.

Igår den, 25 maj, greps tre ynglingar, efter tips från en allmänhet, som hade stulit en båt i Tyresö strand och tagit sig över till Värmdö.
Tänkte att det kunde vara intressant att få veta hur det ligger till kring båtbrotten.
M.v.h.
Claes Ursing
närpolis Tyresö/kval.bf
Tfn: 08-401 62 96
mobil:0733-315715