Segelbåtens dag

Inbjudan SMBF
Segelbåtens Dag, nu 6-7 september, har arrangerats av Gaff Yacht Society (GYS) sedan 1965 på Riddarfjärden. Förra året flyttade eventet till Wasahamnen och verksamheten har kanske kommit bättre till sin rätt i Saltsjön. Bankappseglingen om ”the Scandal Beauty Trophy Race” kommer att saknas av många men nu blir det distanssegling ”Sverige eller Fjäderholmarna runt istället. Seglingarna är öppna för olika äldre båttyper. Egen klass vid 5 deltagare.
Förutom segelyachter kan även motoryachter, ångslupar, och andra veteranbåtar rymmas i hamnen. Veteranbilarna parkeras på kajen och ett minitåg köra barnen.  En motorbåtsparad runt Saltsjöns stränder planeras även.
LILLA BÅTMÄSSAN.
Nytt för i år är att du som äger en veteranbåt, minst 35 år gammal, kan hyra en båtplats. Där säljer du din båt själv och vem kan bättre än du berätta om ”pärlan” du rustat i så många år. Köparen slipper ett ombud och affären gör ni upp.
KÖP & SÄLJ
I Båthall 1 kommer ett salutorg av marina produkter nya eller gamla att saluföras. Även andra intressanta varor kan säkert fyndas.
Båthall 2, Isbrytaren S.T Erik och Fyrskeppet Finngrundet håller öppet.
Samarbetspartners. AHK, BHRF, KDF, MSF, Sjöhistoriska Museet, Stockholms Hamn, Vagnshistoriska, Wasahamnen m.fl
Huvudsponsor: Tissot.
Information och anmälningar: http://www.segelbatensdag.se/ ,
Veteranfestival