Föreläsningskvällar vid varvet

Alla kvällarna nedan är kostnadsfria för oss i klubben och vi träffas i klubbstugan vid varvet,  Storängen. Anmäl dig via batunionen.se
Sjöpolisen och Stockholms brandförsvar
Onsdagen den 8/2 kommer sjöpolisen och Stockholms brandförsvar med dykare att hålla en informationskväll om deras arbete i länet.
Autentiska fall och övrig info kommer att presenteras av bl.a. Stefan Nilsson, dykare vid Kungsholmens brandstation. Stefans bror, som tidigare har arbetat för sjöpolisen, informerar om autentiska händelser och vad vi som båtfolk bör tänka på när vi är ute med våra fritidsbåtar.
Tid 18.00-21.00 i vår klubbstuga med kaffe & macka i pausen.
Bo Cederlund, plastkungen
Torsdagen den 16/2 kommer Bo Cederlund, även kallad plastkungen i Sverige att hålla ett föredrag för oss medlemmar i TBS.
Programmet blir: Materialkunskap, Att bygga ett laminat, Plasta fast inredning eller skott, Laga ett hål och Gelcoat reparationer. Detta program kommer Bosse även att genomföra vid vårens båtmässa ”Allt för sjön”.
Tid 18.30-20.30 i vår klubbstuga med kaffe i pausen.
Magnus Sterky, el i båten
Torsdagen den 2/3 kommer Magnus Sterky, en av Sveriges mest erkända inom ämnet el-ombord med flertalet utgivna böcker i området.
Kvällens ämnen blir: LiFePo4-batterier, korrosion från landström, Galvanisk korrosion. Självklart kommer Magnus att diskutera specifika frågor om så önskas under kvällen.
Tid 18.00-21.00 i vår klubbstuga med kaffe i pausen.
Sjöräddningssällskapet från Dalarö
Onsdagen den 8/3 kommer Sjöräddningssällskapet från Dalarö till oss för en informationskväll om hur deras vardag ser ut.
Per Ericson och Per-Åke Blomgren från räddningen i Dalarö kommer och kör lite sommarräddning, svävare, hundsök m.m. Undertecknad hoppas att de kan ta med lite verkliga händelser och presentera detta för oss under kvällen. Tänk på att allt det arbete de gör är ideellt och självklart välkomnar vi nya medlemmar under kvällen.
Tid 19.00-20.30 i vår klubbstuga med kaffe & tilltugg i pausen.
Välkomna önskar Patrik Sjölander, motorbåtskommittén