Uppmaning från en förbannad medlem

Skador eller lån av annans utrustning
Vid min sjösättning upptäcktes att någon som lånat min hamnplats på Storängen tillfälligt i väntan på upptagning har knäckt min tamphållare som sitter längst ut på Y-bommen.
Någon har alltså gjort fast i tamphållaren och dom är inte, även om dom ser kraftiga ut gjorda för att göra fast båten i.
Det har nu tagit mig 4 timmar att försöka riktiga 2 mm plåtfäste så att tamphållaren skall fungera som tänkt igen
Det är inte svårt att kolla vem som har platsen och slå en signal och tala om att man kanske betett sig lite klantigt, och skadat min utrustning.
Idag onsdag 26/4 kom en av kollegerna i varvsgänget och undrade om det var min stötta som stod lutat mot hans båthus. Det var det. Stöttan var uppskruvad långt över vad jag själv brukar skruva upp den, någon har alltså lånat den utan min tillåtelse och utan att ställa tillbaka på det ställe där man tog den
Jag lägger över 100 timmar om året på varvet för att det skall fungera för alla våra medlemmar som sköter sig. Det känns lite otacksamt att man också skall behöva reparera sina egna grejor som andra förstör.
Till dig eller er, som förstör eller lånar andra medlemmars utrustning utan lov, finns det ett par saker att säga. Ni är säkert lika danna om ni orsakar en parkeringsskada på annans bil på en parkering, ni smiter. Kommer vi på dig eller er kommer detta innebära att ni kommer att bli av både med vinterplatsen på varvet och sommarplatsen vid någon av våra bryggor.
Det är naturligt att det ibland kan inträffa en olycka och någonting blir skadat, det har säkert hänt dom flesta av oss, och vad gör man då? Man försöker få tag i ägaren av utrustning och tala om att man olyckligtvis orsakat en skada. Det är ingen som blir förbannad om man talar om vad man gjort.
Hör man inte av sig och det upptäckts så blir man som ägare lite milt sagt förbannad.
Med anledning av ovanstående. Jag upplåter inte min hamnplats på Storängen för tillfällig förtöjning i samband med upptagning eller sjösättning, annat än genom personlig överenskommelse med mig.
Min pallningsutrustning bockar och stöttar får jag väl låsa ihop med kätting och hänglås.
Det har även under vintern skett en del stölder ur båtar och av utrustning på master i mastskjulet, man kan undra om detta har stulits av någon utanför klubben eller om vi har någon/några medlemmar som inte kan hålla reda på mitt och ditt.
 
Matte Jonsson
Medlem i varvsgänget och planbas vid upptagning och sjösättning