Kräftskiva och Kräftköret

Inbjudan till familjehelg med kräftskiva i Vissvass den 17/8 och klubbens familjekappsegling ”Kräftköret” 18/8

Fredagen den 17 augusti har vi gemensam kräftskiva i vår lada i Vissvass. Var och en tar med sig det man vill äta och dricka sedan dansar vi till liveband in på småtimmarna. Det kommer att finnas bar till självkostnadspris och levande musik. Vi kör igång i ladan ca kl. 19:00. På kräftskivan kommer Blåtunga Band uppträda med syskonen Macdonald. Allsångshäften kommer finnas för de som vill hänga med i en ABBA låt, eller varför inte Ted Gärdestad. Riktigt trevlig underhållning utlovas, dock utan dragspel och arrangerad dans. Vi ser mycket fram emot detta och tackar Bernt på brygga 3 för att han ställer upp. Skulle vara väldigt trevligt om riktigt många klubbmedlemmar kommer!
Lördagen den 18 augusti är det skepparmöte vid grillen i Vissvass kl. 10.00 för de som vill delta i familjekappseglingen (dvs utan spinnaker) ca 12 Nm till hamn beroende på väder och vind. Vi använder omvänd SRS (jaktstart) = enkelt och ingen trängsel i starten! Familjekappseglingen kommer att genomföras med SRS regeln. Vi gör dock en modifikation mot vad tidigare är annonserat. De som vill får köra spinnaker, men får då ett SRS tal som tar hänsyn till det. De som vill familjesegla kommer att kompenseras för att de inte använder nylon och räknas som så kallad ”short handed”. En förutsättning är dock att barnen (eller annan/andra utvald) i familjen inte är aktiva kappseglare. Det vill säga två personer får kappsegla aktivt. För familjeseglarna ger detta ett mycket förmånligt SRS tal.
Väl i mål väntar tipspromenad för alla och femkamp för barnen. Ni som vill delta utom tävlan tar er ut till förutbestämd hamn inför aktiviteterna där.
Lördag ca kl. 19 är det prisutdelning på berget – fina priser till alla! Klubben bjuder på vin, cider, festis, frukt, ost och kex.
Anmälan till lördagens ”Kräftkör” sker på skepparmötet kl. 10.00 i Vissvass. Där får du också reda på din starttid, vilken bana som seglas och vilken hamn vi träffas vid efter tävlingen.
Vi välkomnar även TBK:s medlemmar och för att få bryggplats inför natten kontaktar man undertecknade.
VÄLKOMNA!
Seglingssektionen och kräftskiveansvarig: Per Englund, 070-232 80 85
Seglingssektionen och tävlingsledning: Conny Sparrwardt, 070-6013118