TBS Åland Offshore Race 2018 – Inställt pga STORMVARNING

Vi har under förmiddagen gått igenom en mängd väderprognoser både i Sverige och Finland samt från många av Er 😉 och de ger ett likvärdigt besked som vi måste förhålla oss till.
P.g.a. den ändrade vädersituationen till helgen med höjda vindprognoser och för lördagen till och med Stormvarning för havsområden så har vi beslutat att ställa in årets upplaga av TBS Åland Offshore Race. Även kvällens vindprognoser har ökat med kulingvarningar och vi vill inte riskera att några av oss hamnar i sjönöd under lördagen eller riskerar att få lämna båten i Mariehamn.
Säkerheten för båt och besättning går alltid först.
Med över 60 båtar anmälda så skulle detta vara en fantastisk avslutning på säsongen. Nu blir det inte så, men vi säkrar i alla fall att båtar och besättningar är skadefria.
Under 31 år som vi kört detta race har vi bara ställt in 1 gång och det var då Estonia sjönk…..vädersituationen nu är likvärdig !
Vi har en utmaning med två restauranger som vi har bokat upp med middagar som kommer behöva kompenseras och då vi valt att inte ta betalt i förskott av Er hoppas vi att vi alla kan bidraga till detta så att vi är välkomna nästa år igen. Ni som varit med tidigare vet att detta är mycket värt.
Om samtliga planerat antalet ätande betalar 30% av respektive kuvertavgift, dvs totalt 200kr per person till samma konto Ni anmält Er till (ange Båtnamn) så kommer vi att diskutera med restaurangerna och redovisa till Er hur det slutar. OBS ! Att alla pengar inkl. anmälningsavgifter kommer gå till att kompensera restaurangerna som har utgifter för oss och som de inte kan hantera på annat sätt.
Vi har också Åland Race mössorna som Ni kan köpa för 100kr / st, men skicka då ett mail med önskat antal och leveransadress
Hoppas att Ni stödjer oss i detta svåra beslut, men vi håller Säkerheten högst och hoppas att vi ses nästa år istället.
Tävlingsledningen för TBS Åland Offshore Race 2018