Frågor och svar

Hur blir jag medlem?
Läs mer om medlemsskap och anmälan här.

Hur får jag en båtplats?
Vi har kö till både sommar- och vinterplatser. Anmäl intresse genom att fylla i formuläret, se ovan. För frågor kring aktuell kösituation, kontakta Hamnkapten via e-post och uppge båttyp och L x B.

Hur fungerar båtplatskön?
Kömedlem måste anmäla intresse för vinter- alt. sommarplast för kommande säsong. Anmälningstid för sommarplats senast under februari och för vinterplats senast under augusti. Medlemmar som inte hör av sig har kvar sin plats i kön, men TBS räknar med att behov av plats inte finns under kommande säsong.

Kan jag välja vilken dag jag vill ta upp min båt?
Alla medlemmar som vill ta upp sin båt kommande höst måste skriva upp sig på schemat på båtunionens hemsida! Där väljer du bland de datum som ännu inte är uppbokade. Alternativa anmälningssätt finns inte. I början på september går erbjudande om resterande vinterplatser vidare till köande. Upptagningsdag är kopplat till sjösättningsdag. Mer om upptagning/sjösättning

Hur loggar jag in på båtunionen?
Läs instruktionen på sidan Om båtunionen.

Jag vill byta båtplats?
Kontakta hamnkapten hamnkapten@trbs.se

Var får jag nycklar?
Kontakta Bo Rydberg 073-416 23 97 e-post nycklar@trbs.se

Min TBS-flagga har blåst sönder, hur får jag en ny?
Kontakta någon av bryggbasarna eller hamnkapten så får du en ny. De har även de små flaggdekalerna i lager. Flaggor kommer även finnas  i Skrovmålet när det är öppet.

Jag hinner inte gå vakt. Hur gör jag då?
Försök att byta med någon annan. Läs mer om vaktpass.
För missad vakt är böterna 2.000 kr.

Vad menas med dubbelpass?
Vaktpassen avser enkelpass och vid varje vaktgång ska det vara två enkelpass inbokade alternativt ett dubbelpass. Dubbelpass betyder att två personer knutna till samma båt kan ta ett dubbelpass istället för två enkelpass.

Jag vill ta med min hund till klubben.
P.g.a. allergirisk så tillåts inte hundar eller andra husdjur i klubbens vaktstugor eller klubbhus. Incidenter har förekommit vilket måste undvikas framöver. Utomhus går det självklart bra men håll hunden kopplad under tiden du är på klubbens områden.

Vad är arbetsplikt?
För alla med båt vid våra anläggningar gäller 5 timmars arbetsplikt för sommarplats och 5 timmar för vinterplats, då vi underhåller våra anläggningar. Läs mer om arbetsplikt

Hur fungerar det med upptagning och sjösättning?
Här kan du läsa om hur torrsättning och sjösättning fungerar. Ta också del av våra regler för sjösättning och upptagning.

Har TBS en seglarskola?
Ja, här kan du läsa mer om seglarskolan.