Onsdagsseglingar 2020

Trollbäckens träningsseglingar på onsdagskvällarna 2020

Uppdaterade regler för onsdagsseglingarna

Det är mycket glädjande att vi blir fler och fler på onsdagsseglingarna. Därför blir det än mer viktigt att följa reglerna. Därför har vi inom segelsektionen diskuterat fram följande regler:

  1. Kappseglingsreglerna, del 2, när båtar möter varandra, ska följas.
  2. Stora och/eller snabba båtar måste ha ett större säkerhetsavstånd när de ska hålla undan.
  3. Vi ska i lärande syfte protestera om någon gör ett regelbrott. Detta görs genom att ropa protest, Det är önskvärt att röd flagga sätts, vilket är ett krav på riktiga kappseglingar.
  4. Om man vet med sig att man gjort fel ska man ta sitt straff, i vårt fall snurra ett varv. (På riktiga kappseglingar är det två varv.)
  5. Om man är oense talas man vid på bryggan för att analysera situationen. Är man osäker söker man upp tävlingsledningen eller skickar på ”messenger” till undertecknad. Det ska i så fall göras direkt på kvällen, som dömer i frågan. Därefter är saken utagerad.
  6. Det kommer inte vara protestförhandlingar, detta görs av två skäl. Det första att vi ska få så säker segling som möjligt och det andra att vi ska kunna reglerna när vi är ute på riktiga kappseglingar.
  7. Zonen vid märkesplats anges i reglerna till 3 båtlängder. Då vi kör SRS bestämmer vi att en båtlängd är 10 meter.
  8. Sist men inte minst, inga hårda ord och inte publicering på Facebook eller annanstans utan alla parters medgivande.

På länken hittar ni kappseglingsreglerna i pdf format. https://www.svensksegling.se/globalassets/svenska-seglarforbundet-svenska-seglarforbundet/4-dokument/2-dokumentbanken/reglementen-stadgar-mm/ksr-kappseglingsregler-2017-2020-ud.pdf

Per Englund, Segelsektionen

Augusti och september
Vi vill verkligen välkomna alla. Starttider nedan. Men först, vi är så glada att kunna genomföra seglingarna i “Corona tider”. Tyvärr kan vi inte ha samkväm i klubbstugan. Ber er att därför rapportera er tid till ansvarig (se hemsida) antingen genom att gå upp, eller via SMS/telefon/FB grupp.

Start 1, Varning 18:15, start 18:20 SRS upp till 0,929
Start 2, Varning 18:20, start 18:25 SRS mellan 0,930 – 0,979
Start 3, Varning 18:20, start 18:30 SRS över 0,980

Observera startförfarande, varningssignal 5 min innan start. Förberedelse, 4 min innan start. Och då gäller kappseglingsreglerna.

Alla datum och ansvarig person

DatumAnsvarig
5 augustiMay-Lis
12 augustiPer Englund
19 augustiJari Niemi
26 augustiOlle Lindström
2 septemberConny S
9 septemberGöran Ricking

Vi startar mellan brygga 4 och boj. Vi kör i år med tre startgrupper, tider enligt följande: 

Det är GPS tid som gäller, vi kommer inte avge skott. Måltid tar man också själv. Observera – det måste vara på sekunden. Det är ofta så att flera båtar kommer in på samma minut.

I år kommer vi också ha två banor att välja mellan. Dels “klassisk” och dels “kryss-läns”. Val av bana  meddelas innan start, då valet är vindberoende.

Under våra onsdagsseglingar tränar vi kappsegling under lätta former. Vi seglar en bana som tar ca 1,5-2 timmar. Tävlingen vänder sig till alla, även båtar utanför klubben, och vi vill att så många som möjligt deltar, dels för att komma ut med egna båten, men också för att trimma båt och besättning för semesterseglingen eller de större tävlingarna. 
Vi har flera startgrupper för att alla skall komma i mål samtidigt, så kallad förenklad jaktstart.  

Har du ingen båt eller dåligt med besättning så är du alltid välkommen att följa med på någon av de startande båtarna.
Har du funderingar om att deltaga eller vill ha mer information, hör av dig till Per Englund 076 569 67 18, 

Välkommen!