Seglarskola

Seglarskolan för barn vid Storängen

Anmälan till seglarskolan

Datum för seglarskolan

Seglarskolan -Så här går det till.

Seglarskolans grupper, inkl TBS SEGLARLÄGER

Info från Svenska Seglarförbundet om SSF Seglarskola

Du kan även följa seglarskolan på Instagram.  Sidan heter TRBS Seglarskola.
https://www.instagram.com/trbsseglarskola?igsh=dnkxbnJkMDZncDIy&utm_source=qr

Seglarskolan vänder sig till barn som vill lära sig att segla jolle.

Vi håller till vid Seglarudden på Storängsvarvet på tisdagskvällar, sex gånger på våren och fem på hösten. En onsdagskväll finns möjlighet att vara med i klubbens kappsegling med kölbåt i Vissvass. De som vill deltar även i ett klubbmästerskap som vi har tillsammans med TBK på hösten.

Klubben har optimistjollar, Laserjollar och Trissjolle. Om man har en egen jolle så går det bra att segla den. Följebåtar (säkerhetsbåtar) finns alltid på vattnet samtidigt som jollarna.

Vi börjar varje pass med att rigga på jollarna tillsammans. Före eller efter seglingspasset har vi samling och teori. Vi är på vattnet cirka 1 timme. Föräldrarna/medföljande vuxen är delaktig på olika sätt under kvällen.

Vi som håller i seglarskolan är alla erfarna seglare och har genomfört Svenska seglarförbundets studiecirkel “Uppdrag segling” (bl.a. livräddning-HLR, motorbåtshantering och enklare kappseglingsregler). Två av oss är utbildade seglingsinstruktörer. Jag som ansvarar för seglarskolan heter Katharina och är utbildad pedagog och seglingsinstruktör bas. Wille som ansvarar för fortsättningsgruppen är fd OS-tränare i Laser, dvs tränare på internationell nivå. Varje grupp har minst två instruktörer.

Varmt välkomna! Vi ser fram emot massor med rolig segling!

/Ungdomskommittén
Vid frågor: Ring Katharina   070-924 53 42