Seglarskola

Seglarskolan för barn vid Storängen

Du kan även följa seglarskolan på Facebook. Det är en sluten grupp som heter TRBS Seglarskola.

Läs mer om anmälan och avgifter här.

Seglarskolan vänder sig till dig som kan simma 200 meter, är 7 år fyllda och vill lära dig att segla jolle.

För dig som är 6 år fyllda finns vissa säsonger även piratskolan, där tränar vi båtvana genom att leka och ge oss ut på äventyr med Trissjollar. Piraternas seglarskola är mellan kl.17-19.

Vi håller till vid Seglarudden på Storängsvarvet på tisdagskvällar mellan 17.00 – 20.00. Vi seglar totalt 30 timmar fördelat på sex gånger på våren och fem på hösten. En onsdagskväll finns möjlighet att vara med i klubbens kappsegling med kölbåt i Vissvass. De som vill deltar även i ett klubbmästerskap som vi har tillsammans med TBK på hösten.

Klubben har optimistjollar, Laserjollar och Trissjolle. Om man har en egen jolle så går det bra att segla den. Följebåtar (säkerhetsbåtar) finns alltid på vattnet samtidigt som jollarna.

Vi samlas och grillar korv (som ingår i priset) från 17.00 samtidigt som vi riggar, själva seglarskolan börjar 17.30.

Vi börjar varje pass med att rigga på jollarna tillsammans, före eller efter seglingspasset har vi samling och teori. Vi är på vattnet cirka 1 timme. Föräldrarna/medföljande vuxen är delaktig på olika sätt under kvällen. Vi avslutar med att rigga av jollarna och beräknas vara klara ca 20.00.

Vi som håller i seglarskolan är alla erfarna seglare och har genomfört Svenska seglarförbundets studiecirkel “Uppdrag segling” (bl.a. livräddning-HLR, motorbåtshantering och enklare kappseglingsregler). Två av oss är utbildade seglingsinstruktörer. Jag som ansvarar för seglarskolan heter Katharina och är utbildad pedagog och seglingsinstruktör bas. Wille som ansvarar för fortsättningsgruppen är fd OS-tränare i Laser, dvs tränare på internationell nivå. Varje grupp har minst två instruktörer.

Varmt välkomna!

Vi ser fram emot massor med rolig segling!

/Ungdomskommittén

Vid frågor: Ring Katharina   070-924 53 42