Nya navigationskurser

Succén fortsätter, nya navigationskurser med kursstart 12 april respektive 3 maj. . Tidigt i år erbjöd klubben en kraftigt rabatterad navigationskurs till medlemmarna. Den blev snabbt fulltecknad och flera står på kö. Nu har vi lyckats få till fler Covidsäkra kurser så alla som står på väntelista eller känner sig manade kan gå.

Jag har frågat ett antal om vad de tycker om kursen som går nu. Samtliga har gett bra betyg och vittnar om att (efter lite initialt teknik strul) det går utmärkt att köra på distans. Läraren är skicklig på att lägg upp utbildningen pedagogiskt och blandar interaktion med video-klipp och digitala övningsuppgifter. 

Du betalar själv kursen och får 20 % rabatt av utbildningsföretaget. Klubben bidrar med 600 sek mot inlämnande av examensbevis (examinationsavgift 650 kr). I det här fallet blir det således 1500 sek normalpris, rabatten ger 1200 sek att betala och 600 sek att få tillbaka efter examination.

Klubben gör den här satsningen för att öka säkerheten i vår verksamhet. Sjömanskap, navigation och väjningsregler måste alla som ger sig ut kunna för att vi ska få ett säkert båtliv. 

Läs mer om kurserna och betalning

Som parentes kan nämnas att vi har för avsikt att genomföra navigationskurser i egen regi när corona blåst över. Då kommer kurserna hållas i klubbstugan, Storängen, 

Hälsningar 
Per Englund  Segelsektionen